Liitu uudiskirjaga

Kuidas maksimaalselt nautida Dreamfire Kamado grilli võlusid

Kamado tähendab Jaapani keeles ahju ning savist ahjusid on Jaapanis kasutatud juba 4000 aastat. Tänapäevane Dreamfire Kamado grilli puhul on jälgitud vanade Jaapani ahjude põhimõtteid, kasutades tänapäeva arenenud tehnoloogiaid ja materjale. Kõik see kokku aga teeb Kamado grilli ülimugavaks ja kauakestvaks küpsetamise vahendiks, millel on võimalik valmistada restorani kvaliteediga liha ja köögivilju ning mitmete lisatarvikutega on võimalik seal küpsetada ka pizzat ja teisi küpsetisi.

Tihe keraamiline sisu tagab ühtlase kuumuse ja kokkuhoiu süte pealt.

Tänu spetsiaalsele paksule ja tihedale keraamilisele sisule säilib Kamado grillis temperatuur isegi siis kui väljas on miinuskraadid. Tänu paksule keraamikale säilib ka grilli välispind jahedamana kui näiteks metallist grillidel, mis teeb Kamado omakorda ohutumaks grillitüübiks. Kamado Dreamfire grillahi on eluaegne – keraamika ei lähe katki, kui ta ei saa füüsilisi vigastusi. Kuumusega teda katki teha on pea võimatu, aga tuleb vältida eelsüüdatud söe kasutamist ahjus – äkiline temperatuuri kõikumine võib küll pragusid tekitada.

Ekstra efektiivne tihend kere ja kaane vahel

Kvaliteetne tihendamine tähendab, et kamado on ka aastate pärast täielikult õhukindel. Mis see tähendab? Tähendab, et grillis tuli kustub minutitega kui sulgeda ülemine ja alumine siiber – see on võrreldamatu teiste juhtivate kamado tootjatega.

Roostevabad detailid 

Dreamfire Kamado grillil on roostevabast terasest osad, sealhulgas siibrid, raam, käepide ja metallvööd. Roostevabast terasest osadega ei pea muretsema, et kamadol läheks juba mõne kuuga metallosad rooste.

 

Kuidas kasutada oma Dreamfire Kamado grilli maksimaalselt ja mida peaks selle kasutamisel jälgima.

  • Kamado Dreamfire grillahi on eluaegne – keraamika ei lähe katki, kui ta ei saa füüsilisi vigastusi. Kuumusega teda katki teha on pea võimatu – aga tuleb vältida eelsüüdatud söe kasutamist ahjus – äkiline temperatuuri kõikumine võib küll pragusid tekitada.
  • Grillahju saab kasutada väga erinevate toitude valmistamiseks – tegu on pigem väliköögi kui grilliga – tavalise šašlõki, steigi ja burgerite tegemiseks, suitsutamiseks ning isegi pitsa ja kookide küpsetamiseks.
  • Keraamilises grillis ei tohi kasutada keemiat – igasugu süütevedelikud ning puhastusained imenduvad kivi sisse. Puhastamiseks kütta Kamado Dreamfire 260+ kraadi juurde ning kuumus puhastab ta ise ära. Grilli süütamiseks kasutada naturaalseid süütekuubikuid või paberit.
  • Kamado on oma olemuselt väga efektiivne söekulu osas – tavaline süsi, mis kuppelgrillis kestab max 2h kestab Kamados ~8h.
  • Lõket ei tohi Kamados teha kuna see muudab kaanetihendi kõvaks ning siis pole ta enam õhutihe. Tihend on eraldi saadaval ning seda tuleb vahetada iga 1-2a tagant.
  • Soovitame grillis kasutada naturaalset grillsütt kuna sellega on temperatuur kõige ühtlasem.
  • Grill on ilmastikukindel, aga talveks soovitame siiski välitingimustes kasutada grillikatet – vastasel juhul võib vesi minna grilli pooridesse ning see võib jäätumisel põhjustada lõhesid.
  • Grilli metallosad on roostevabast metallist.
  • Lisavarustus ja tarvikud on kiiresti saadaval –

          Mitmetasandilise küpsetussüsteemiga saab duubeldada oma grillimispinda, paigaldada kuumuse jaotajat või poti alust.

          Kuumuse jaotaja saab küpsetada ühtlasemalt kuna kuumus ei tule otse

          Pitsakivi saab küpsetada pitsat, kooke jne

          Kana küpsetamise alus ja ribide alus – kana toetamiseks ja ribide küpsetamise alus

          Juhtmevaba termomeeter – saab toas jälgida ahjus toimuvat

          Vihmakate – grilli hoiustamiseks rõdul

Veise sisefilee marinaadis küpsetamine kamado grillis

Üks parimaid ja lihtsamaid roogasid on marinaadis sisefilee –söed kütta 110-135 kraadi juurde (mitte kuumemaks). Süte hulka visata suuri lepatükke (3-5cm viilud halust). Laastusid ei soovita – süttivad kergelt ja hakkavad seetõttu temperatuuriga mängima – kui kasutada, siis soovitame neid eelnevalt vees leotada. Kui ahi on temperatuuri saavutanud, siis ülemine ja alumine tuulutus suuremas osas sulgeda ning hoida temperatuuri 110-135 juures umbes 2h. Kindlasti kasutada kuumusejaotajat kuna muidu võib liha kärssama minna. Soovi korral võib ka vahepeal liha 1-2 korda marinaadiga pintseldada.