Liitu uudiskirjaga

Millega värvida puitfassaadi?

Päikseline suvepäev avab nii mõnelegi suvilaomanikule olukorra kogu tõsiduse: välisseina värvkate on pragunenud ja värv on kohati lausa maha koorunud. Nüüd on viimane hetk pintsel haarata. Vähim, mida teha saab, on taastada kõige enam kahjustatud kohad. Kogu maja tuleb samuti teatud aja tagant (näiteks kord kümne aasta jooksul) üle värvida. Pragunenud värvikiht ei ole ainult esteetiline küsimus, sest kulunud värvikiht laseb ka mustusel ja niiskusel puiduni jõuda. Nii tekib suurepärane kasvupinnas hallituse tekkeks ning mõne aja möödudes ründab seina puidumädanik. 

Kuidas puitmaja hooldada:

  • Uuri välja, millise värviga on maja varem värvitud ja vali uus värv selle järgi.
  • Katseta enne värvimisega alustamist värvi sobivust pinnal, nii veendud, et värvitoon on õige.
  • Puhasta seinad terasharja ja kaabitsa abil lahtisest värvist ja mustusest.
  • Pese värvitavad pinnad Teknose RENSA FACADE fassaadi puhastava ja hallitust eemaldava pesuainega. Pihusta pesuaine alt ülespoole liikudes pinnale. Loputa pesuaine hoolikalt maha.
  • Vaheta välja halvas seisukorras detailid.
  • Krundi katmata puitdetailid Teknose sine- ja hallituskindla WOODEX AQUA BASE puidukaitsekrundiga ja värvi kruntvärviga, näiteks linaõli sisaldava NORDICA PRIMER nakkekrundiga.
  • Lase 1 – 3 ööpäeva kuivada.

Selleks, et värvikiht oleks piisavalt kattev, värvi kattevärviga üks või kaks korda. Kui värvitoon erineb varasemast värvitoonist, tuleb kaks korda värvida. Kattevärviks võta Teknose majavärvide lipulaev Akrylin – loodussõbralik ja kõrgkvaliteetse akrülaatsideainega poolmatt fassaadivärv.

Soome värvitootja Teknose valikust leiad keskkonnasõbralikud puhastusvahendid ning ilmastikukindlad värvid, mis annavad puitfassaadidele kiiresti ja lihtsalt vastupidavuse ning pilkupüüdva välimuse.

RENSA FACADE fassaadi puhastav ja hallituse teket tõkestav pesuaine
Kõikide välispindade pesemiseks ja värvitava pinna eeltöötluseks. Eemaldab tõhusalt mustuse, hallituse ja vetikad. Ei kahjusta dekoratiivtaimi või värvitud pindu.

WOODEX AQUA BASE puidukaitsevahend
Vesialuseline värvitu kaitsekrunt puitpindadele. Sisaldab väga efektiivseid sinavuse, hallituse ja puidumädaniku teket ennetavaid aineid.

NORDICA PRIMER kruntvärv
Vesialuseline ja linaõli sisaldav puitpindade kruntvärv. Moodustab katva ja poore täitva täismati kihi, mis tagab pinnavärvide suurepärase nakke.

AKRYLIN majavärv
Vesialuseline ja loodussõbralik kõrgkvaliteetse akrülaatsideainega poolmatt välisvärv.