Liitu uudiskirjaga

ISOVER KL-33 on testivõitja!

ISOVER KL-33 on Soomes ajakirja TM Rakennusmaailman poolt organiseeritud testi võitja.

ISOVER KL-33

Tingimused ehitiste piirete soojapidavusele on pidevalt karmistunud ning seoses sellega on tekkinud kahtlused, et kas isolatsioonitooted peavad muutustega sammu? TM Rakennusmaailma korraldas Soome ehituskauplustes müüdavatele mineraalvillast soojustusmaterjalidele suutlikkuse testi. Testi teostajaks ja hindajaks oli VTT Expert Service Oy. Katsetati mitmeid erinevaid omadusi: soojapidavus, õhu läbilaskvus, reageerimine tulele, tõmbetugevus ning kuivamiskiirus peale vee imendumist.

Hoonetele seatud energiatõhususe nõuded on tänaseks jõudnud punkti, kus väga oluliseks on muutunud toodete soojapidavus ning seni laialdaselt kasutatud ja ning soojapidavuselt tavaliste toodetega tekivad lisakulud. Soojustuse paksused kasvavad ja seinte konstruktsioon muutub keeruliseks ning paksuks. ISOVERi toodetega KL33 seda probleemi ei ole, sest ISOVERi soojapidavus oli parim võrreldes teistega. Samuti on KL33 õhu läbilaskvus madal, mis on lisaväärtus väga heale soojapidavusvõimele. Lisaks on ISOVERi villplaadi töödeldavus hea ning tõmbetugevus on mineraavillade seas parim! Need omadused tagavadki parima soojapidavuse ning parima töödeldavusega mineraalvillale testivõidu.

Võrdlusesse olid kaasatud järgmised isolatsioonid:
Ekovilla, Ewonawool, Hunton Flex, Isolina ISO-L, ISOVER KL-33, Knauf Space Slab 035, Konto, Paroc eXtra, Rockwool Flexi-Batts ja Ursa Klaasvill (lambda 37).

Testi tulemused soome keeles ja täies mahus on avaldatud TM Rakennusmaailma ajakirjas 6/12.