Liitu uudiskirjaga

Kogu tõde plekk-katustest

Teraskatust ehitades ei ole mõistlik minna kergema vastupanu teed ja valida soodsam lahendus – kvaliteetsete materjalidega saate katuse eluiga tunduvalt pikendada. Seepärast eelistavad professionaalsed ehitajad enamasti tuntud ja suuri brände, nagu näiteks Rannila.

Kvaliteetne terasest plekk-katus kestab äärmiselt kaua

Ärge laske juhtida end valele teele eksitavast infost, et kõik teraskatused on väga lühikese elueaga. Tõsi: kontrollimata ja viimase piirini aetud näitajatega teraskatuse puhul võib tulemus olla keskpärane. Seevastu kvaliteetse brändi puhul on juba materjali garantii kuni 50 aastat! Kui ehitate vastupidavat katust, tuleb mõelda ka materjali tehnilistele omadustele. Katus koos aluskonstruktsiooniga moodustab majaehitusest kõigest 10% ja odavama lahenduse ja/või materjali arvelt ei ole mõistlik kokku hoida. Rannila katuste tooraine on toodetud spetsiaalselt Põhjamaade ja Põhja-Euroopa jaoks.

 

Meie kliimasse sobib viilkatus

Põhjamaades nagu Eesti tasub valida viilkatus kas või juba sellepärast, et sealt libiseb lumi lihtsamini alla. Kui eelistate väiksemat katusekallet, siis terasega on see võimalik ka viilkatuse puhul. Teiste materjalide puhul peab kalle olema vähemalt 15 kraadi, aga teatud terasega saab teostada juba viiekraadise kalde.

Katusematerjali kaalul on turvalisusele suur mõju

Katust renoveerides pange kindlasti rõhku kattematerjali kaalule, sest osa vanemaid maju ei suuda katuse lisakilodele vastu seista. Nii valivad paljud professionaalsed ehitajad renoveerimisel kerge, kuid äärmiselt pika elueaga teraskatuse. Osa plekk-katuste puhul küündib ainuüksi garantiiaeg 50 aastani, mida on tunduvalt rohkem kui paljudel teistel katustel. Tähtis aspekt katuse lisakilode vältimiseks on vähendada lumekoormust. Märja lume kaaluks arvestatakse umbes 400−450 kg/m³. Seega on ääretult vajalik koristada katuselt raskust lisav lumi. Rannila teraskatusel on sile pealispind, mis võimaldab lumel lihtsamini ise katuselt alla vajuda. Nii peate tegema vähem tööd ja saate veeta aega oma pere või hobidega tegeledes.

Korralik konstruktsioon ja aluskate on üliolulised

Eesti ilmastikutingimused soodustavad kondensatsioonivee teket, mistõttu on oluline, et katusel oleks korralik tuulutus koos aluskattega. Aluskate peab konstruktsiooni kaitsma ja liigvee minema juhtima. Veel 15 aastat tagasi aluskatet ei pandud ja paljudel juhtudel toob see kaasa probleemi, et kondensatsioonivesi tilgub otse konstruktsioonidesse.

Espaki suvises kliendilehes on Rannila katustele head hinnad! Kampaania kestab 23.07-30.09.2021!