Liitu uudiskirjaga

Kuidas on võimalik nutikalt kastes muuta oma koduaed lopsakaks oaasiks

Päikseliste ilmade saabudes on vahel hea värskendus lastega üks väike veesõda maha pidada. Aga tuleb meeles pidada,et kel on voolik, see on alati võidumees! Ka taimed janunevad sel ajal vee järele ning must muld tõmbab päikest veel tugevamalt enda poole. Et oma elu kastmisperioodil veidike kergendada, on Gardenal olemas läbimõeldud aiakastmissüsteem, mida on võimalik omavahel ühendada ja kombineerida, et kastmist automatiseerida. Üle 50 aasta on Original GARDENA System olnud aiakastmise aluseks. Süsteemi aluseks on lihtne aga geniaalne põhimõte: kõik sobib täpselt ja veekindlalt kokku. Gardena aiavoolikud ei too mitte ainult vett taimede ja muruni, vaid need on mobiilse kastmissüsteemi osa, mille kõik komponendid sobivad omavahel kokku.

PUMBAD

Aia kastmiseks on vett võimalik saada eri viisidel: saate seda pumbata kaevust, tsisternist või vihmaveepaagist, sõltuvalt sellest, mis teie aias saadaval on. Pumbad on kodus ja aias veeringi südameks. Gardena kasutamise poolest lihtsad ja suure jõudlusega pumbad pakuvad innovatiivseid kasutajakeskseid lisafunktsioone kõikides kastmise, äravoolu ja olmeveega varustamise aspektides.

Gardena hüdrofor 3000/4 on lahendus, mis tagab automaatse tarbeveevarustuse kodus ja aias. Kiiresti ja lihtsasti paigaldatav statsionaarne pump suunab vee vihmaveepaakidest, kaevudest ja tsisternidest sinna, kus seda majas vajatakse. Nutikas lahendus on ka Gardena vihmaveepaagi pump, mis on kergesti riputatav vihmaveepaagi serva külge ja mida on võimalik saada ka akutoitega, et elektripistikute puudus ei oleks takistuseks. Gardena 2000/2 vihmaveepumbal on integreeritud AutoStopi kuiva töötamise kaitse funktsioon, mis tagab pumba väljalülitamise ja kahjustumise, kui vihmavaadis on liiga vähe vett.

 

 

VEEJAGAJAD

Gardena nelja väljundiga veejagaja võimaldab ühe kraani külge samaaegselt ühendada mitu aiatarvikut. Iga väljundi veevoolu saab eraldi reguleerida või sulgeda. Nelja väljundiga veejaoturiga saab ühendada kaks Gardena kastmiskompuutrit või kastmistaimerit. Gardena jaotuskolmik võimaldab tekitada kaks eraldi veeliini ja seetõttu ka vett jagada kahe erineva kastmissüsteemi vahel.

 

 

VOOLIKUD

TEKSTIILVOOLIK GARDENA LIANO 20 M KOMPLEKT

Gardena tekstiilvoolik Liano on valmistatud väga vastupidavast kangast, seda on eriti mugav käsitseda ja see on erakordselt liikuv ja paindlik, mis tähendab, et väändumine ja keerdumine pole võimalik.Tänu ülimalt vastupidavale ja uudsele väliskangale, talub voolik ka suuremat deformeerimist ja suudab taluda kuni 35 bari suurust lõhkemisrõhku, muutes tekstiilivooliku eriti pikaealiseks.Tugev tekstiilkangas kaitseb voolikut nii rebenemise, pakase kui ka UV kiirguse eest.Tänu selle kergele kaalule on hoiustamine eriti lihtne. Sobib ka voolikukärudele ja -rullidele.

AIAVOOLIK CLASSIC

Survekindel GARDENA Classic voolik säilitab oma kuju tänu kvaliteetsele tekstiilile, ei sisalda kahjulikke plastifikaatoreid (ftalaate) ega raskemetalle ning on UV-kindel. Vajadusel saab seda täiendada Original GARDENA System tarvikute ja toodetega.

IGA TILK LOEB

Arukal viisil kastmine teeb head nii taimedele kui ka teile endale. Hea uudis on see, et vee mõistlik kasutamine ja ka selle väärtusliku ressursi kaitse pole üldse keeruline. Aias saavutatakse see läbimõeldud kastmislahenduste abil. Võrreldes tavapärase kastmisega on võimalik kokku hoida kuni 70 protsenti vett, sest taimedele antakse täpselt see kogus vett, mida ta vajab, ning aed tänab teid. Peale selle, nutika kastmisega säästate ka oma väärtuslikku aega! Tänapäeva kõige innovaatilisem lähenemine kastmisele, mida kasutatakse üle maailma suurtes puuviljaaedades, on tilkkastmissüsteem, mis tagab selle, et tilguti ots on toodud taimele võimalikult lähedale, mis võimaldab otsest kastmist ning vähendab sellega veekadu märkimisväärselt. Weihenstephan-Triesdorfi Ülikool Saksamaal leidis, et ka köögiviljaaias on tilkkastmisega saagi kvliteedi ja kvantiteedi osas võimaik saavutada oluliselt parem tulemus kui käsitsi kastmisega.

TILKKASTMISSÜSTEEM

Tänu tilkkastmissüsteemi suurele täpsusele ja ühtlasele veevarustusele pääseb vesi just sinna, kus taim seda vajab – juurtele. Reguleeritavad tilgutuspead ja tilkkastmine säästavad vett kuni 70%. Samuti säästate aega, sest pole vaja tavalisel viisil kasta ning saate nautida vaba aega ja tegeleda muude asjadega.

IMBVOOLIK

Gardena imbvoolik sobib hästi taimeridade veesäästlikuks kastmiseks, sest toimib isegi madala veesurve korral. Voolik on ühendusvalmis koos kõikide Original GARDENA System tarvikutega ning voolumahu ja -surve reguleerimisklapiga. Niisutusvooliku pikkus on 7,5 m. Seda saab lihtsa ühendamise teel pikendada kuni 30 meetrini.

VÕNKUVVIHMUTI Võnkuva vihmuti seadistamiseks ja voolikuga ühendamiseks on vaja läbida ainult paar etappi. Kasutage liugurit, et määrata nii kastmisulatus (8–18 meetrit) kui ka kastmise tüüp. See võimaldab teil kasta ainult üht poolt (vasakut või paremat), selle asemel et kasta mõlemat korraga. Aqua M võnkuv vihmuti tagab alati muruplatsi võrdse ja äärmiselt täpse kastmise 110–250 m² suurusel alal. Tänu ühtlasele kastmisele ei teki ka lompe.

RINGVIHMUTI

Gardena täisringvihmuti Vario Comfort abil saab aeda ühtlaselt kasta. Täisringvihmuti katab maksimaalselt 225 m² suuruse pinna ja selle pihustusulatus on kuni 8,5 m. Soovitud kastmisala saab hõlpsalt 7 astme järgi reguleerida, valides 45° astmete kaupa kastmisala vahemikus 90-360°.Vihmutit saab seadistada täpselt sinu aia jaoks sobivaks. Eriline vihmutit keerav turbiin tagab vee ühtlase jaotamise ja pihustussuunda saab eraldi reguleerida. Väga suurte pindade kastmiseks saab mitu vihmutit üksteise järele ühendada.

AUTOMAATNE KASTMISSÜSTEEM

Gardena kastmiskompuutri abil saab teie aeda usaldusväärselt ja mugavalt kasta – isegi kui te pole kodus. Saate rohkem vaba aega, teil on lopsakas roheline muru ja ka ilusaid, tervislikke taimi. Kui automaatne kastmissüsteem käivitatakse varajastel hommikutundidel või õhtuti, aurustub vähem vett. See säästab raha ja tagab sihipärase, optimeeritud kastmise.

VOOLIKUKÄRUD JA POOLID

Voolikukärud ja -poolid on suurepärane viis voolikute ruumisäästlikuks hoiustamiseks. Vooliku saab mugavalt sinna peale kerida ilma käsi määrimata valmis järgmiseks kasutuseks.